Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецька партія вперше зафіксувала перспективу України в ЄС

Четвер, 4 червня 2009, 11:39

Уперше в Німеччині політична партія визнала право України претендувати на членство в Євросоюзі.

Це записано у програмі Вільної демократичної партії. Через кілька місяців її представник може очолити МЗС Німеччини, повідомляє Німецька хвиля.

"Країни західних Балкан мають середньо - та довгострокову перспективу вступити до ЄС, що підтримує ВДП. Довгостроково це стосується і України", - йдеться у програмі німецьких лібералів на виборах депутатів Європарламенту.

Досі німецькі партії старанно уникали однозначної позиції щодо перспективи членства України в ЄС, зауважує видання.

"Для німецьких лібералів ясно, що Україна – центральна важлива країна в Східній Європі. Це країна з великим, і на нашу думку, досі фактично нереалізованим потенціалом, яка може відігравати важливу роль для стабілізації в Східній Європі та майбутнього добробуту", - пояснив один з лідерів ВДП на виборах до Європарламенту граф Александер Ламбсдорф.

"Ми вважаємо, що саме тому Україна повинна мати європейську перспективу. Але це не можна плутати з обіцянкою вступу упродовж певного часу, або з обіцянкою надати в недалекому майбутньому статус кандидата (на вступ до ЄС). У нашій програмі чітко записано: довгостроково є перспектива для України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування