Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Шлюб" з Тимошенко або розколе або розчинить ПР - Богатирьова

Четвер, 4 червня 2009, 22:48

Створенням широкої коаліції БЮТ намагається перекласти відповідальність за економічний спад в країні на Партію регіонів.

Про це заявила секретар РНБО Раїса Богатирьова в інтерв’ю агенції УНІАН, повідомляє прес-служба відомства.

"Такий шлюб, обов’язково рано чи пізно призведе до розколу в Партії регіонів або розчинення її в тенетах БЮТ та втрати довіри у виборців", - вважає вона.

Секретар РНБО зазначила, що можливе внесення змін до Конституції в частині обрання президента в парламенті, подовження строку повноважень парламенту до 2014 року, та формування уряду до 2024 року "з високою ймовірністю, свідчить про демонтаж ліберальної політичної епохи та зосередження влади не в її природних інститутах, а у двох політичних групах".

Богатирьова вважає, що "джерела для забезпечення стабільності розвитку в цьому випадку відсутні". "Національних ресурсів для подолання кризи практично немає, резервів, які мали бути сформовані в минулі роки, теж немає", - сказала секретар РНБО.

"Гарантій, що Україна не опиниться внаслідок такої "демократизації" у певній формі міжнародної ізоляції, немає. Доказів, що протестні настрої в Україні не приведуть до створення широко опозиційного національного фронту новому уряду немає", - підкреслила Богатирьова.

Вона передбачає "відтік більшої частини електорату від БЮТ і ПР під чоло лівих і правих радикальних політиків".

Богатирьова припускає, що "БЮТ і його технологи проводять ідеальну і блискучу політтехнологічну операцію".

"Спочатку вони, при кризі в банківському секторі, вміло переклали за це відповідальність на президента. Зараз вони успішно перекладуть відповідальність за економічний спад в країні на Партію регіонів", - сказала вона.

"Мені здається, що ПР, перш за все її політичне керівництво, зараз не мають власної політики, власної оцінки на розвиток подій в Україні. Дискусія всередині партії вже давно заявила секретар РНБО

"Абсолютна більшість партійців, з якими я зустрічалася, взагалі поняття не мають про зміст і мету переговорів з БЮТ, про таку нагальну необхідність прийняття нової конституції і обранням лідера Партії регіонів президентом картками в парламенті", - розповіла Богатирьова.

Вона підкреслила, що "наслідком цього може бути ідеологічний розкол ПР на багато дрібних частин, або на дві частини, де одна буде намагатися зберегти традиції, які були вкладені в неї засновниками, а інша буде грати роль, так би мовити, "політичного м’яса".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування