Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко привітав з річницею унії і згадав Папу-поляка

Середа, 1 липня 2009, 19:47

Президент Віктор Ющенко привітав Польщу, Литву та Білорусь із річницею Люблінської унії.

Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди відзначення 440-ї річниці історичної події, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми присутні на річниці події, що мала різне тлумачення і різні наслідки для кожного з наших народів", - зазначив президент.

Водночас, згадавши слова папи Івана Павла ІІ, він вважає за необхідне "поставити вище те, що нас об'єднує, а не те, що розділяє, щоб разом будувати майбутнє, засноване на взаємній повазі, на братерській співпраці та істинній солідарності".

"Ми пережили важкі випробування. Нехай кожен біль і кожна кривда знайде прощення поміж братами", - сказав президент.

Ющенко вважає, що "Люблінська унія належить до числа тих подій, чиє значення належить не лише кільком націям, але й усьому простору нашої цивілізації".

"Для нас вона важлива й тим, що зберегла європейську ідентичність кожного з наших народів. З цієї доби для українців разом з поляками, литовцями й білорусами розпочалася ренесансна культура, освіта й наука", - зазначив він.

"Я вірю у нашу велику силу творити спільне майбутнє у єдиній, об'єднаній Європі, де вільно житиме наш дух і наша незалежність", - заявив президент.

"Розуміючи, не ігноруючи, підтримуючи один одного, ми здійснимо найсміливіші плани й задуми і здолаємо будь-які загрози", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування