Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підрихтує бюджет без Ради

П'ятниця, 10 липня 2009, 15:11

На найближчому засіданні Кабінет Міністрів розгляне пропозиції Міністерства фінансів щодо додаткових надходжень у держбюджет, а також по скороченню витрат, що будуть затверджені рішеннями уряду.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам в.о. Міністра фінансів Ігор Уманський.

Зміни будуть вноситися в рамках переглянутої програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Уманський підкреслив, що в рамках переглянутої програми співробітництва з МВФ українська сторона взяла на себе зобов'язання вжити додаткових заходів фіскального характеру по збалансуванню державного бюджету. Він відзначив, що вносити зміни в сам закон про держбюджет не планується, повідомляє Ліга.net.

Заходи передбачені в двох напрямках.

По-перше, за словами Уманського, мова йде про одержання додаткових надходжень у бюджет. "Ми акцентуємо увагу на посиленні адміністрування на митниці і на податковій службі", - сказав він.

Також Уманський відзначив, що мова йде і про скорочення витрат бюджету.

"Перелік цих заходів міститься на трьох сторінках. У тому числі це заходи капітального характеру, заходи для інших програм - наприклад, використання деяких субвенцій, оптимізація держзамовлення, податкових пільг і преференций", - уточнив в.о. міністра.

Він повідомив, що Міністерство фінансів у даний час відпрацьовує ці зміни, і вони будуть розглянуті на найближчому засіданні уряду. Уманський також підкреслив, що, з урахуванням політичної ситуації, усі ці заходи будуть затверджуватися не законодавчими актами, а нормативними документами Кабінету Міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: