Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВІДМОВИВСЯ ЗУСТРІЧАТИСЯ З МЕДВЕДЄВИМ

Середа, 15 липня 2009, 12:51

Москва запросила всіх лідерів країн Співдружності незалежних держав на кінні перегони, які пройдуть у суботу на Центральному іподромі, але не надаватиме їхньому спілкуванню статусу неформального саміту СНД.

Про це розповіло російським "Ведомостям" джерело у Кремлі.

За словами джерела, "політичний підтекст заходу до максимуму зведений нанівець: хто цікавиться перегонами, той і приїде".

Утім, інший співробітник адміністрації президента Росії зазначив, що будь-які заходи, у рамках яких відбувається неофіційне спілкування таких статусних осіб, можна розглядати як неформальний саміт.

Із 11 лідерів країн СНД (після війни в Південній Осетії про вихід із СНД заявила Грузія) у Москву приїдуть не всі.

Двох президентів – українського й туркменського – не буде точно, пише газета. Представник українського посольства в Москві пояснив:

"Найрізноманітнішими каналами ми отримали чіткий сигнал, що російська сторона не готова провести повноцінну двосторонню зустріч двох президентів. У цьому зв'язку участь Віктора Ющенка у перегонах являє сумнівну доцільність".

Лідер Туркменії Гурбангули Бердимухаммедов не приїде до Москви через хворобу родича, пише видання з посиланням на джерела.

За словами джерела в адміністрації президента РФ, свою участь у заході на 14 липня підтвердили лише п'ять президентів - Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Таджикистану та Молдавії. Усі ці країни, за винятком Таджикистану, виставили на перегони своїх коней. Однак очікується й участь президентів Південної Осетії та Абхазії.

У графіку президента Білорусії Олександра Лукашенка суботній захід значиться, точніше підтвердити його участь у ньому в прес-службі обіцяли не раніше четверга.

Питання про участь президента Узбекистану Іслама Каримова на розгляді, але, за словами високопоставленого джерела в МЗС Росії, він до Москви, швидше за все, не приїде.

На трьох попередніх неформальних самітах СНД була 100%-ва явка президентів, відзначає російське видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування