Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС засудив вандалізм у Бабиному Ярі

Середа, 15 липня 2009, 21:07

Політична рада блоку НУ-НС рішуче засуджує акт вандалізму, здійснений вночі 15 липня в меморіальному комплексі "Бабин Яр" у Києві.

Невідомі особи пошкодили пам'ятний знак загиблим активістам Організації українських націоналістів.

Як відзначається в заяві, поширеній прес-службою політради НУ-НС у середу, вандали розбили і відсунули у бік мармурову дошку і звалили дерев'яний хрест, встановлений у 1992 році.

"У зв'язку з цим ганебним інцидентом ми вимагаємо від правоохоронних органів провести його розслідування, а від міністерства культури - нарешті визначити статус цієї пам'ятки. Пам'ять про тих, хто полягли за Україну, - священна, і нікому не дозволено глумитися над нею", - йдеться в заяві.

Раніше у прес-службі ГУ МВС України в Києві повідомили, що київська міліція проводить розслідування за фактом руйнування пам'ятного знака загиблим активістам Організації українських націоналістів у меморіальному комплексі "Бабин Яр".

За словами співрозмовника, у середу близько 11:00 в міліцію зателефонував представник "Київзеленбуду", який повідомив про падіння дерев'яного хреста та розбиту гранітну плиту пам'ятника ОУН.

"Міліція зареєструвала це звернення, і буде розбиратися", - повідомили у прес-службі главку.

У той же час правоохоронці не виключають як акт вандалізму, так і руйнування у результаті сильних поривів вітру, які могли призвести до падіння хреста і розбиття гранітної плити.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування