Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За тиждень ЄС скаже Україні, чого він хоче за "газовий кредит"

П'ятниця, 17 липня 2009, 20:47

Україна та ЄС обговорили конкретні дії щодо отримання кредиту на закачування необхідної кількості газу в підземні сховища газу для забезпечення нормального транзиту в зимовий період і планують узгодити позиції за тиждень.

Про це журналістам повідомили учасники переговорів.

"Будуть кроки, які дадуть можливість чітко зрозуміти на яку кількість фінансових ресурсів міжнародних фінансових організацій за підтримки Єврокомісії ми можемо розраховувати", - заявив журналістам заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко.

Він зазначив, що наступної середи чи четверга має відбутися у Києві черговий раунд консультацій, на який приїдуть представники європейської сторони, міжнародних фінансових організацій та європейських газових компаній.

У свою чергу уповноважений президента з питань енергобезпеки Богдан Соколовський повідомив, що в ході наступної зустрічі має відбутися повноцінна експертиза необхідних дій України та можливої допомоги фінансових інституцій.

"Експертиза має бути на предмет того, що конкретно треба зробити в короткому часі, аби не допускати якихось неприємностей восени та взимку", - сказав він.

Соколовський зазначив, що сторони досягли певного прогресу, однак відмовився коментувати деталі переговорного процесу.

Посол РФ при Євросоюзі Володимир Чижов повідомив журналістам, що російська делегація, яка також була запрошена до консультацій, була поінформована про хід переговорного процесу та питання і відповіді, які виникли, як у міжнародних фінансових організацій до України, так і навпаки.

Він також зазначив, що на переговорах делегація російської сторони була не великою.

"Вся інформація, яка цікавила Єврокомісію та міжнародні фінансові організації була надана і заступником голови правління "Газпрому" Олександром Медвєдєвим, і представником Міненерго Росії 29 червня. Інших новин у нас немає", - сказав російський посол.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування