Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Гонгадзе: Пукач заслуговує на найвищу міру покарання

Субота, 25 липня 2009, 10:15

Дружина журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава вважає, що до суду у справі про вбивство її чоловіка "ще дуже далеко".

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу, коментуючи затримання екс-генерал-лейтенанта Олексія Пукача.

"Упіймали вбивцю, який вбив не лише мого чоловіка, Георгія, він також організовував і виконував замовлення, він організовував побиття Подольського", - сказала Мирослава Гонгадзе. "Це людина, яка заслуговує на найвищу міру покарання", - наголосила вона.

Дружина журналіста вважає, що Пукач знає прізвища замовників убивства Гонгадзе і має їх назвати.

Водночас Мирослава Гонгадзе не вважає за необхідне, щоб "прокуратура або СБУ оприлюднили ці прізвища вже сьогодні".

"Навіть якщо він назве ці прізвища, треба буде перевіряти усі деталі, треба буде робити допити. Я не думаю, що оприлюднювати цю інформацію є на користь слідства", - сказала вона.

"Генпрокуратура має залучити усіх співробітників, які брали участь у слідстві у 2000, у 2001 році...Фактично, я не маю жодних сумнівів у фактах, викладених у вироках, які вже прозвучали", - зазначила Мирослава Гонгадзе.

Дружина журналіста зазначила, що вона та її представник Валентина Теліченко практично не мають контактів зі слідством. "Всю інформацію ми отримуємо зі сторонніх джерел. Слідство з нами не спілкується, їм не потрібна, чомусь, наша допомога", - сказала Мирослава Гонгадзе.

"Я до кінця не знаю, що детально відбувається у слідстві. Ефективності я також не бачу", - зазначила вона.

Також Мирослава Гонгадзе вважає, що президент Віктор Ющенко "має піти до кінця у цій справі". "Я дуже вдячна керівництву СБУ і оперативним працівникам. Я маю надію, що ми можемо дійти у справі до кінця", - заявила дружина журналіста.

Водночас Теліченко вважає, що арешт Пукача не дає достатніх гарантій успішного розслідування вбивства журналіста. За її словами, порушення закону були зафіксовані вже при першому допиті затриманого, повідомляє Німецька хвиля.

"Мене просто ображає халатність представників Генпрокуратури, які допитували Пукача відразу після затримання і без адвоката. І він сам нібито погодився давати свідчення без адвоката ", - сказала представник Мирослави Гонгадзе.

За її словами, суд над ним розпочнеться не раніше, ніж через півроку. "Я бачу небезпеку того, що слідство буде проведено аби як. Потім ми отримаємо неякісні матеріали на судовий процес і будемо змушені витягувати свідчення на суді. Все це затягне справу", - сказала Теліченко.

Адвокат підкреслила, що єдиною вимогою її підзахисної до слідству і судового процесу по справі Олексія Пукача є чітке дотримання закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: