Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катерина Ющенко відіграє активну роль у кампанії Яценюка - Балога

Понеділок, 27 липня 2009, 10:40

Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога стверджує, що дружина чинного президента Віктора Ющенка Катерина відіграє активну роль у президентській передвиборчій кампанії Арсенія Яценюка.

"Кандидатуру Яценюка варто обговорювати не тільки в зв'язку з "фактором Ющенка", а ще й із "фактором Катерини Михайлівни", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Ця жінка унікальна у своєму роді. У неї не відняти її сильних якостей: волі, уміння вникнути, усеїдності. У силу цих якостей вона приймала найжвавішу участь майже в кожному рішенні Ющенка", - зазначив екс-глава секретаріату президента.

"Ось і тепер у неї є два кандидати в президенти: чоловік і Яценюк. Зараз вона та її партнери відіграють активну роль у президентській кампанії "чикагського хлопчика" з Чернівців", - стверджує він.

"Саме тому сьогодні ніхто не може впевнено стверджувати, що Ющенко не буде "технічним кандидатом" у Яценюка або навпаки. Думаю, що і вплив ззовні на них, їхню мотивацію і лінію поведінки буде досить відчутним", - вважає Балога.

При цьому під партнерами Катерини Ющенка він має на увазі "команду, на яку вона спирається, – експертів, соціологів, політтехнологів".

За словами Балоги, дружина чинного президента почала "симпатизувати" Яценюку "ще під час перебування його міністром економіки". "Вона вважає, що Яценюк – людина, на яку можна покластися", - пояснив екс-глава секретаріату Віктора Ющенка.

При цьому, на його думку, озвучена біля підніжжя Говерли рішучість чинного президента перемогти на виборах знижує шанси Яценюка.

"Не факт, що це зниження буде прямо пропорційне підвищенню рейтингів Ющенка, але в Арсенія Петровича з'явився ще один головний біль", - вважає Балога.

"Абсолютно зрозуміло, що їхній похід за президентською булавою призведе до того, що жоден із них не потрапить у другий тур. Імовірно, вони обоє це розуміють. Тому їм потрібно визначатися в характері своєї участі у виборах, якщо їм дорога демократія у країні", - упевнений він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування