Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога ще думає, кого підтримати на виборах

Понеділок, 27 липня 2009, 11:41

Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога навряд чи змінить своє рішення не йти на президентські вибори в якості кандидата.

"Нікого з політиків не можна висунути чи засунути кудись поза його волею, якщо вона, звісно, в нього є. Це відповідь про мою персональну участь у майбутніх виборчих перегонах", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Що стосується ролі "Єдиного Центру" в майбутніх виборах, то вона зараз активно дискутується в партії – як у регіонах, так і в центральному офісі. Ми визначимо формат нашої участі в президентській кампанії, швидше за все, у вересні-жовтні на з'їзді", - повідомив Балога.

"Однак уже зараз ясно одне: ця участь буде продиктована інтересами країни, а не конкретного кандидата чи нашої партії. "Єдиний Центр" не буде використовувати вибори президента в кон'юнктурних цілях", - запевнив фактичний лідер "ЄЦ".

На запитання про те, кого буде підтримувати його партія на виборах президента, Балога не дав відповіді, зазначивши лише, що "ЄЦ" буде обговорювати ті кандидатури, якій отримають підтвердження у ЦВК після офіційного старту передвиборчої кампанії.

"По-перше, на сьогодні виборча кампанія де-юре не почалася, тому вся активність у цьому напрямку – не більш ніж промацування суспільної думки деклараціями про наміри. По-друге, самі декларації туманні й необов'язкові до виконання", - звернув увагу він.

"Погодьтеся, важко сприймати як програму дій розпливчасту мету "врятувати країну" (гасло Арсенія Яценюка). Від чого або кого (врятувати)? Навіщо? Яким чином? Із ким? Відповідей на ці й подібні запитання немає ні на нових зразках смугастої творчості, ні на папері, ні в ефірах. У інших кандидатів у позначенні своїх цілей конкретики ще менше", - зазначив Балога.

"За час до офіційного початку кампанії список "учасників забігу" зміниться: хтось буде зареєстрований, а дехто зійде з дистанції до старту. Ми будемо обговорювати лише ті кандидатури, які отримають підтвердження у Центвиборчкомі", - додав він, підкресливши, що зараз у політиці відбуваються "інтенсивні процеси, які можуть суттєвим чином уплинути на хід і результати майбутніх виборів".

За словами Балоги, "основні учасники ще тільки визначають, як вони побудують свою кампанію, хоча роблять вигляд, що всі засоби, гасла і ходи розписані".

"При цьому не виключено, що деякі з нинішніх і потенційних фаворитів зіграють у "рольові ігри". Цей термін ще заміняють словосполученням "технічний кандидат". Мабуть, тільки до Януковича і Тимошенко не підходить це визначення", - вважає екс-глава СП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: