Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Кирило радить світу брати приклад з шахтарів Донбасу

П'ятниця, 31 липня 2009, 10:51

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав Росію та Україну зміцнювати солідарність і співробітництво в галузі економічних відносин.

"Ми повинні бути солідарні, і повинні взаємно підтримувати один одного, у тому числі й у важкий час економічної кризи", - сказав патріарх Кирило, виступаючи перед шахтарями селища Горлівка Донецької області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я упевнений, що ми всі, як брати, взявшись за руки, зуміємо перебороти цю економічну кризу", - додав він.

Патріарх зазначив, що, знаходячись на "священній землі Донбасу", не може не торкнутися теми відносин Росії та України, адже, за його словами, "усе це єдиний простір Святої Русі, як і Білорусія, і багато інших країн".

"Ми - єдиний народ, що вийшов з єдиної київської купелі. У нас є розбіжності у мовах, звичаях і темпераментах, але ми живемо одними цінностями. А це і є духовна спільність", - вважає патріарх.

За його словами, обов'язком церкви є сьогодні сприяння "об'єднанню всіх братерських народів".

"Церква буде робити все, щоб розвивати духовні та інші зв'язки, включаючи економічне, культурне, співробітництво в галузі освіти і науки. Єдність є благо, а розподіл є гріх, і людське нещастя", - сказав патріарх.

Крім того, патріарх Кирило привів працю шахтарів Донбасу в приклад усьому світу, що бореться з економічною кризою.

"Ваша праця робить реальні цінності. Якби увесь світ трудився так, як трудяться шахтарі Донбасу, то не було б ніякої кризи", - сказав він.

Предстоятель РПЦ знову назвав кризу наслідком "гріха, що проникнув у сучасну економіку", і констатував, що сьогодні, як правило, "люди чесної праці розплачуються за тих, хто здобував мільйони і мільярди з повітря, розплачуються за обман, прагнення до наживи, втрату людського обличчя в економічних відносинах".

"Але Церква голосно про це говорить. Кожен трудівник гідний їжі", - вважає патріарх.

Він також побажав усім православним віруючого Донбасу, "незважаючи на всі спокуси життя, зберігати єдність Церкви вище за все".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування