Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" блокують Раду за те, що самі раніше віддали, нагадав Литвин

Понеділок, 6 липня 2009, 13:21

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що Партія регіонів сама позбавила парламент права регулювати розмір прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Про це спікер заявив на брифінгу в понеділок після засідання погоджувальної ради.

За словами Литвина, у 2003 році (Віктор Янукович був прем’єр-міністром) були внесені зміни у закон про оплату праці і в Бюджетний кодекс, "якими фактично Верховній Раді заборонили ініціативно приймати рішення про прожитковий мінімум і мінімальну заробітну платню" і передали ці функції уряду.

"Це було зроблено в липні 2003, а також в грудні 2006 року. І це зробили представники тієї політичної сили, які сьогодні про це забули і не хочуть згадувати, водночас блокуючи трибуну і не даючи Верховній Раді можливості працювати", - зазначив спікер.

Саме тому, за словами Литвина, фракція його блоку внесла законопроект щодо підвищення соціальних стандартів у 2010 році для того, щоб "люди, які прийдуть до влади", не відмовилися від своїх обіцянок.

"Коли люди при владі, вони чинять одне, а коли втрачають її – чинять інше. Я переконаний, що необхідно давати владу, можливо, опозиції", - зазначив спікер.

"Бо ніхто не знає так гарно, що потрібно країні, як люди, які не мають влади. Вони знають, як реформувати і що потрібно робити, а коли приходять до влади – одразу стають на заяложену колію і по ній ковзають", - пояснив спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування