Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС продовжує шукати гроші для України і готується "до гіршого"

Понеділок, 6 липня 2009, 14:51

ЄС продовжує роботу над пошуком рішення щодо надання кредиту Україні для оплати за російський газ, однак не "гарантує цей платіж".

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на прес-конференції у понеділок в Брюсселі напередодні саміту Великої вісімки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У бюджетному комітеті (ЄК) у нас немає можливостей (виділити кредит), але ми продовжуємо працювати над цим. Звичайно, немає гарантій (щодо виділення кредиту), не нам гарантувати цей платіж, але я сподіваюся, що рішення буде знайдено. Ми не можемо гарантувати результат", - сказав він.

Баррозу повідомив про засідання у неділю Газової координаційної групи, на якій обговорювалася "готовність країн - членів ЄС та європейської промисловості".

"Я думаю, вони повинні бути ознайомлені з усім, щоб спробувати уникнути негативного сценарію. Звичайно, ми працюємо для кращого, але ми також готуємося до гіршого", - підкреслив він.

Президент ЄК також поінформував, що на даний час ще немає рішення міжнародних фінансових інституцій щодо виділення кредиту.

"Ми перебуваємо в постійному контакті (з представниками міжнародних фінансових інституцій)", - підкреслив він, нагадавши, що також контактував з керівництвом Росії та України.

Крім того, Баррозу висловив задоволення щодо просування проекту Набукко.

"Я дуже задоволений, що ми просуваємося вперед до підписання міжурядової угоди в наступний понеділок у Стамбулі", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування