Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко кличе Європу до "діалогу" з приводу газу

Вівторок, 7 липня 2009, 13:02

Президент Віктор Ющенко наголошує, що Україна чітко і добросовісно виконує свої зобов'язання як країна-транзитер енергетичних ресурсів.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з Федеральним президентом Австрії Хайнцом Фішером, повідомляє прес-служба президента.

"Для України ефективний, надійний транзит - це одна з якісних послуг нашої держави. Це основа нашого українського інтересу", - сказав Ющенко.

Говорячи про проблеми, які Україна має в організації транзитної політики російського газу до Європи, президент підкреслив, що вони викликані порушенням низки принципів під час підписання газових угод у січні ц.р., насамперед щодо тарифів.

"Ми зверталися до Європейської комісії з проханням ще раз розглянути принципи, засади формування транзитної політики, починаючи від симетричних зобов'язань, гарантій транзиту, гарантій об'ємів транзиту, закінчуючи тарифами", - сказав Ющенко.

За словами президента, головною проблемою сьогодні є закачування газу в підземні сховища.

"Ми звертаємося і до Європейської комісії, і до Швеції, яка головує нині в ЄС, розглянути це питання... щодо формування, оплати і об'ємів. Без споживача дати повноцінну відповідь на це питання українська сторона самостійно не може. Нам потрібні учасники діалогу з цього питання", - зазначив президент, наголосивши, що тут йдеться про європейський баланс газу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування