Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не збирається повертати Україні маяки

Вівторок, 7 липня 2009, 20:43

Росія не має наміру повертати Україні навігаційно-гідрографічне майно, яке використовує Чорноморський флот РФ, до закінчення його інвентаризації.

Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко, коментуючи на прохання журналістів заяву МЗС України, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Зокрема, заява стосувалася невиконання ЧФ РФ рішень судів про повернення Україні об'єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства в Чорному та Азовському морях.

"По правді сказати, нам незрозуміла мета цієї заяви ... Українська сторона добре поінформована про те, що одним з напрямків переговорного процесу по Чорноморському флоту є інвентаризація земельних ділянок та об'єктів держмайна України, переданих у користування ЧФ РФ на території України", - зазначив Нестеренко.

"Поки що ця робота не завершена, говорити про належність того чи іншого об'єкта будь-якій стороні просто некоректно, тим більше намагатися вирішувати ці питання шляхом прийняття односторонніх судових рішень", - додав він.

Також Нестеренко назвав "безпідставним і невірним" твердження про те, що «об'єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства, в тому числі радіонавігаційна станція "Марс-75", є державною власністю України і не підлягають оренді.

"Насправді Російська сторона не заперечує, що подібні об'єкти знаходяться у власності України. Однак це зовсім не є підставою неможливості їх оренди Чорноморським флотом", - заявив дипломат.

"Використання станції "Марс-75" Чорноморським флотом жодним чином не завдає і не може завдавати шкоди безпеці мореплавання в цьому районі", - додав він.

Нестеренко заявив, що "у цьому зв'язку некоректність заяви МЗС України, що грунтується на надуманих, не підкріплених юридично судженнях, нічого крім подиву не викликає".

"На жаль, як видно, Українська сторона не прагне об'єктивного аналізу ситуації", - зазначив дипломат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування