Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку під вибори створюють "платформу" на підтримку

Середа, 8 липня 2009, 14:01

Для підтримки кандидатури Віктора Ющенка на президентських виборах його прихильники створюють новий політичний проект, учасниками якого має стати низка політичних сил, серед яких створювана "Українська партія".

Як пише "Комерсант-Україна", у рамках створення "широкої громадянської платформи", до якої, крім партії "Наша Україна", планується включити ще низку політичних сил і громадських організацій, розпочато будівництво регіональних структур "Української партії" (УП).

Ця партія зареєстрована на сайті Міністерства юстиції за номером 136. На офіційній веб-сторінці "Української партії" остання новина датована 2007 роком. Там же сказано, що установчий з'їзд партії відбувся 21 серпня 2006 року, і головою центральної ради партії є Василь Гажаман. Правда, у реєстрі політичних партій Мін'юсту головою УП зазначений Олег Олійник.

За інформацією "Комерсанта", Гажаман донедавна був консультантом головної служби секретаріату президента з питань гуманітарного розвитку і звільнився цього року в зв'язку з виходом на пенсію. Про Олійника відомо лише те, що у 2006 році він працював у секретаріаті Української республіканської партії Левка Лук'яненка.

За інформацією газети, у створенні регіональних організацій УП зараз беруть участь члени партії "Наша Україна".

"Українська партія розширюється за рахунок "Нашої України", людям дзвонять і говорять, що потрібно вступити в цю партію", - сказало джерело в секретаріаті "Нашої України".

За словами співрозмовника видання, очолить УП перший заступник голови політради "Нашої України", народний депутат Володимир Мойсик ("Наша Україна - Народна самооборона"). Однак сам Мойсик цю інформацію спростував.

"Що стосується Української партії, я знаю там двох хлопців, які очолюють її – Олексій Усачов і Олег Олійник, – і я зробив їх своїми помічниками. У міру можливості допомагаю ім. Але про те, щоб я вступив у цю партію і, тим більше, очолив її, не було ніколи розмови, і хлопці вам це підтвердять ", - сказав він.

Утім, у "Українській партії" сказали, що можливість обрання Мойсика головою партії все ж таки існує. У серпні має відбутися з'їзд УП, на якому партія визначиться з підтримкою кандидата в президенти і, можливо, обере нового керівника.

"Розглядається питання про висування його (Мойсика) кандидатури на посаду голови, він тісно співпрацює з партією", - сказав член УП Михайло Ратушний.

За його словами, в "Українській партії" справді обговорюється можливість об'єднання з "Нашою Україною" та іншими партіями, які підтримують Ющенка, в єдиний політичний блок. Останню інформацію підтвердив і Мойсик.

"Ми шукаємо широку громадську й політичну платформу для підтримки кандидата в президенти Віктора Ющенка та його перемоги на президентських виборах. Ми шукатимемо не тільки "Українську партію", ми розраховуємо на половину тих, хто зареєстрований у Мін'юсті", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: