Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко звинувачує Ющенка в деструктиві з МВФ

Середа, 8 липня 2009, 17:03

Уряд на засіданні в середу ухвалив лист намірів до Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомила прем'єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу.

"Сьогодні на засіданні ухвалено спеціальний лист намірів, який підписується прем'єр-міністром, міністром фінансів, головою Нацбанку, і якщо того побажає президент, то і президентом. Це дуже важкий документ, який відпрацьовувався декілька тижнів. Компроміси по ньому дуже важко знаходилися, але це дає можливість залучити сьогодні у фінансовий обіг України ті валютні ресурси, які дозволять тримати гривню стабільною. Це і є мета співпраці з МВФ", - заявила Тимошенко.

За її словами, всі кроки, які необхідно було здійснити для продовження співпраці з МВФ, уряд зробив.

"Єдиний, на жаль, деструктив сьогодні чинить секретаріат президента. Тому що, як правило, у листі-намірі, який підписується Кабінетом Міністрів, Національним банком, намагаються якомога менше взяти зобов'язань на країну для того, щоб співробітництво було не перевантаженим. На жаль, президент сьогодні додає все нові й нові зобов'язання, які він хоче, щоб на себе взяла Україна, і тому переговори затягуються ", - обурилась Тимошенко.

На запитання, чому немає ніяких публічних заяв від місії МВФ, яка вже тиждень перебуває в Україні, прем'єр заявила, що "це тактика, яку обрав Міжнародний валютний фонд".

"Тільки після закінчення переговорного процесу, і після підписання необхідних документів вони вирішили зробити публічні повідомлення", - зазначила прем'єр.

Тимошенко також повідомила, що МВФ погодився переглянути прогноз інфляції для України в бік зменшення до 10-13%.

"Їх прогноз виявився більш песимістичний, ніж ми досягаємо", - зазначила Тимошенко.

За півроку інфляція в Україні перевищила 8% при річному прогнозі в 9,5%. МВФ раніше прогнозував інфляцію на рівні 16%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування