Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністра в Німеччині виправдали за користування службовим авто на курорті

Понеділок, 10 серпня 2009, 11:36

З міністра охорони здоров’я Німеччини Улли Шмідт зняли звинувачення в незаконному використанні службового автомобіля.

Броньований "мерседес" представницького класу S супроводжував її у відпустці в Іспанії.

Федеральна рахункова палата Німеччини зняла зі Шмідт звинувачення в незаконному використанні службового "мерседеса", передає "Німецька хвиля".

За висновком експертів, міністр не порушила нормативних приписів, скориставшись у відпустці службовим автомобілем, жодних збитків федеральному бюджету не було завдано, йдеться в заяві рахункової палати.

Одразу після цього кандидат на пост канцлера ФРН від соціал-демократів Франк-Вальтер Штайнмайєр включив соратницю Шмідт до своєї передвиборчої команди.

Перевірка однозначно підтвердила, що міністр діяла відповідно до приписів, заявив Штайнмайєр.

Сама Шмідт висловила полегшення після оприлюднення вердикту експертів рахункової палати.

"Я виходила з того, що висновок буде саме таким, бо останніми роками я завжди чітко розділяла приватне та службове використання. І я рада, що перевірка відбулася так швидко і що тепер встановлено, що, по-перше, я не порушувала приписів, а по-друге, що я чітко відокремлюю приватне від службового", - сказала німецький міністр.

Як відомо, наприкінці липня Шмідт проводила свою відпустку в іспанському курортному містечку Аліканте. Її супроводжував службовий лімузин з водієм.

Імовірно, ця історія залишилася б непоміченою, але згодом машину викрали, і на фоні передвиборчої боротьби в Німеччині справа набула великого розголосу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування