Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові вимагають з Тимошенко грошей

Понеділок, 17 серпня 2009, 22:12

З початком планової роботи сесії парламенту військові негайно ініціюватимуть питання щодо дофінансування Збройних сил.

Про це заявив начальник головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Генштабу Олександр Копаниця в ефірі 5 каналу.

"Той ресурс, який нам виділила держава для забезпечення функціонування всіх компонентів збройних сил, не забезпечує наші потреби у виконанні заходів державної програми", - зазначив військовий.

"Держзамовлення на оборонну сферу ми сформували в обсязі 32 мільярдів. Мінімальна потреба у цьому році складала 17,5 мільярдів, а ми отримали по загальному фонду 7,14, і зі спеціальним фондом 11,6 мільярдів", - сказав він.

Копаниця наголосив, що "такий рівень не може бути задовільним".

Він зазначив, що мінімальна потреба війська у 2010 році буде складати 20 мільярдів.

Виходом із ситуації, яка склалася, військовий вважає "внесення змін до бюджету стосовно фінансування Збройних сил і однозначне виконання нашого замовлення на фінансування збройних сил у 2010 році на рівні не нижче 20 мільярдів".

Відповідаючи на питання, чи варто осінній призов робити у повному обсязі в таких умовах, він зазначив, що до Збройних сил не може бути призвано менше 26 тисяч осіб.

"Є багато військової інфраструктури, і динаміка переведення збройних сил на професійну основу саме так ставить питання", - сказав він.

Водночас Копаниця наголосив, що "рівень підготовки органів військового управління, який досягли у попередні роки, дозволяє стверджувати, що Збройні сили готові виконати бойові задачі".

Також військовий наголосив, що "Збройні сили мають бути тим інститутом, який лежить поза межами політичних пристрастей".

Як відомо, раніше начальник Генштабу Сергій Кириченко заявив, що українська армія вже майже вичерпала цьогорічний ресурс для забезпечення своїх потреб та ефективного виконання завдань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування