Мер Тернополя вважає сміття політичною технологією

Середа, 19 серпня 2009, 22:11

Ситуація навколо вивезення сміття з Тернополю є "політичною технологією".

Про це в ефірі 5 каналу заявив міський голова обласного центру Роман Заставний.

Він зазначив, перекритий доступ до полігону, куди вивозилися відходи і у Тернополі накопичено трьох- чотирьохденний залишок сміття.

"Сміття перестало бути предметом господарської діяльності, а перейшло виключно у політичну площину. Ситуація, яка склалася у Тернополі не є одинокої. Така сама проблема практично в усіх обласних центрах і вона самостійно не може бути вирішена", - вважає міський голова.

"Діюче законодавство не дає повноважень міським головам, міським радам, вирішувати повністю питання утилізації твердих побутових відходів", - наголосив Заставний.

"Ми не знайшли підтримки на рівні області щодо вирішення цієї проблеми", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що Тернопільська облрада виділила землю під будівництво сміттєпереробного заводу, міський голова сказав: "Насправді, облрада не може виділити цієї землі. Ці питання можуть вирішувати тільки районні або обласні адміністрації".

"Єдиним шляхом отримання таких земельних ділянок є видача розпоряджень головами районних або обласних адміністрацій щодо відведення таких ділянок", - зазначив Заставний.

"Розроблена унікальна політична технологія, яка може бути реалізована в усій державі, а наслідки її можуть бути дуже плачевними", - вважає він.

"Унікальність цієї технології, яка вже практично реалізується у Тернополі, в тому, що як політичні сили, так і державні структури можуть впливати на органи місцевого самоврядування щодо прийняття тієї чи іншої позиції", - зазначив міський голова.

Як відомо, тернопільська облрада рекомендувала достроково припинити повноваження Тернопільських мера і міськради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування