Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва своїми заявами розбурхує весь світ - Гриценко

Вівторок, 25 серпня 2009, 20:58

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко засуджує Москву за заяви про участь українців у конфлікті на Кавказі.

Про це голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони сказав у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, будь-які правоохоронні органи повинні працювати на розслідування, а не на піар, і такі заяви, які збурюють весь світ і викликають підозріле ставлення до інших держав, не повинні звучати від високих представників РФ", - зазначив Гриценко.

Він також висловив здивування, що слідчий комітет при прокуратурі РФ "спочатку оприлюднює цю інформацію на весь світ, а тільки потім направляє запити до правоохоронних органів України".

Також екс-міністр оборони висловив упевненість в тому, що українські військовослужбовці не брали участь у конфлікті на Кавказі.

"Я переконаний в тому, що військовослужбовці збройних сил (України) не брали участі в бойових діях, коли розгорнулася війна між Росією і Грузією в серпні минулого року", - сказав Гриценко.

Він додав, що на той момент на території Грузії була група українських військовослужбовців, яка проходила планове навчання на міжнародних курсах згідно з графіком, який затверджувався ще за рік до збройного конфлікту.

"І як тільки почалися бойові дії, наших військовослужбовців було вивезено з території Грузії в Україну", - додав він.

Гриценко також поінформував, що тільки-но почалися бойові дії на Кавказі, члени комітету з нацбезпеки перервали відпустки і провели засідання, на якому заслухали керівників державної компанії "Укрспецекспорт" і Державної служби експортного контролю.

У результаті члени комітету переконалися, що військовослужбовці Збройних сил, як і працівники зазначених компаній, не брали і не беруть участь в бойових діях.

"Дивно чути це (звинувачення) через рік, коли ніяких доказів участі наших військовослужбовців у бойових діях не було", - зазначив він.

"Також як в пух і прах розсипалися всі звинувачення щодо того, що Україна постачала до Грузії зенітно-ракетні комплекси дальньої дії С-200 та С-300, так само як розсипались в пух і прах звинувачення в тому, що ми постачали Грузії реактивні системи залпового вогню", - підкреслив депутат.

Як відомо, слідчий комітет при прокуратурі РФ раніше заявив, що в ході розслідування "кримінальної справи за фактами геноциду та масових вбивств громадян РФ на території Південної Осетії" встановлена участь українських військових, а також не менше 200 членів української націоналістичної організації УНА-УНСО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування