Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратури вимагають вислати Кирила

Вівторок, 4 серпня 2009, 19:39

ВО "Свобода" вимагає у Генпрокуратури порушити кримінальну справи проти патріарха Кирила.

У заяві прес-служби обєднання зазначається, що справа має бути порушена за дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями (ст. 161 Кримінального кодексу).

"У своїх "проповідях" громадянин РФ Гундяєв (патріарх Кирило) брутально ображав релігійні почуття десятків мільйонів українських православних, які не є парафіянами московської церкви, та грозив усякими карами українській владі та громадянам за так званий "розкол", - йдеться у заяві.

"Свобода" вважає, що патріарха Кирила необхідно депортувати з території України, і в майбутньому йому має бути заборонений в’їзд в Україну.

Водночас, Кирил прибув у Почаїв Тернопільської області, де його зустріли духовенство і понад 40 тисяч віруючих, повідомляє УНІАН.

Супротивників візиту під час зустрічі патріарха помічено не було. Їх не пропустила охорона - козаки та "Беркут", які стоять за 2-3 кілометри кілометрів від Почаївської Лаври.

Тому проведення Хресної ходи, яку було заявлено представниками Київського патріархату наразі під питанням. Наметовий табір, влаштований віруючими УПЦ КП, розташований за межами кордонів правоохоронців.

Не пропускають до лаври також транспорт, натомість піші паломники проходять до монастиря безперешкодно.

Прочан, деякі з них живуть в наметовому таборі вже два дні, забезпечено безкоштовним харчуванням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування