Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" протестують Литвина Москалем

Четвер, 10 вересня 2009, 18:22

Регламентний комітет парламенту підготував документи про примусове позбавлення депутатства Геннадія Москаля.

Про це йдеться у заяві прес-служби Партії регіонів.

"Він, як відомо, перебуває відразу в двох досить відповідальних іпостасях: парламентарія - члена фракції "НУ-НС", і керівника ГУ МВС у Криму", - заявили регіонали.

В партії зазначили, що "відповідно до процедури ці матеріали перед направленням їх до Адміністративного суду має прикрасити підпис спікера парламенту Володимира Литвина".

"Відповідь на питання, чи пройшов Литвин тест на неухильне дотримання Конституції і законів, або його позиція в цьому питанні є не більш ніж складовим елементом його передвиборчої піар-кампанії, стане відомо вже найближчим часом", - йдеться у заяві. 

Крім того, глава регламентного комітету, регіонал Олександр Єфремов заявив, що затягування Москалем вирішення питання про зняття з нього депутатських повноважень свідчить про його небажання втратити депутатську недоторканність.

"Насправді він боїться втратити депутатську недоторканність", - підкреслив голова комітету, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, він повідомив, що Москаль написав листа на ім'я комітету з проханням не розглядати його питання.

За словами Єфремова, раніше в історії парламенту вже були випадки, коли регламентний комітет рекомендував вирішити питання про зняття депутатських повноважень через суд, але після такого рішення депутати і самі писали відповідну заяву.

У свою чергу, Москаль навал рішення комітету "абсолютною фікцією".

За його словами, він був призначений на посаду начальника кримської міліції 19 серпня.

21 серпня Донецький окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом екс-начальника кримської міліції і керівника виборчого штабу Партії регіонів у Криму Анатолія Могильова про скасування розпорядження щодо призначення Москаля.

За словами начальника кримської міліції, слухання у справі призначені на 24 вересня.

"Тому регламентний комітет не мав права розглядати моє питання. Я напишу листа Володимиру Литвину про те, що, даруйте, ваш регламентний комітет не правий", - підкреслив він.

При цьому Москаль зазначив, що направив на адресу регламентного комітету лист, у якому просить не розглядати його питання до судового засідання.

"Але емоції і нелюбов до мене взяли гору над здоровим глуздом", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування