Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка заспокоїли, що він не збирається зупиняти вибори

Понеділок, 14 вересня 2009, 11:23

Президент Віктор Ющенко оскаржить лише деякі положення закону про вибори президента, що не вплине на хід виборчої кампанії.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

"Звичайно, в умовах, в яких ми перебуваємо на сьогоднішній день, коли до виборчої кампанії залишається досить мало часу, я можу спрогнозувати ситуацію, що президент України буде звертатися до КС про визнання такими, що не відповідають Конституції, окремих положень цього закону", - сказала вона.

"... Оскільки передбачені терміни початку виборчої кампанії, то відповідні процедури будуть здійснюватися навіть при тому, що КС почне слухати відповідну справу", - додала Ставнійчук.

За її словами, президент не буде оскаржувати положення закону про скорочення термінів президентської кампанії.

"Відносно терміну початку виборчої кампанії - президент це питання не заперечує, навпаки, він поділяє цю позицію", - сказала Ставнійчук.

"А що стосується інших положень - так, у нього є претензії щодо їх конституційності і зауваження є не лише у президента", - додала вона.

Ставнійчук зазначила, що до КС президент буде звертатися щодо тих положень, які безпосередньо, на його думку, не відповідають цілій низці статей Конституції, "зокрема, тих, у яких йдеться про неприпустимість звуження обсягу та обмеження прав, свобод і гарантій громадян України, у першу чергу конституційних виборчих прав".

"У цьому законі є положення, які можуть служити основою для зловживань, фальсифікацій під час виборів, які є або можуть лежати в основі чорних технологій з впливу на результати голосування", - сказала вона.

За словами Ставнійчук, секретаріат президента вже підготував пропозиції президента для конституційного подання до КС.

"Я прогнозую, що на початку тижня президентом України це подання буде внесено до КС", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування