Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка і КС звинувачують у змові

Вівторок, 15 вересня 2009, 12:08

Президент Віктор Ющенко та судді КС "вступили у змову" щодо визнання неконституційним закону про тимчасові слідчі комісії.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович в інтерв'ю УНІАН.

"Сьогодні президент стільки правопорушень наробив, що у нього був панічний страх перед цими законами (про слідчі комісії та про КС), які могли почати працювати в будь який момент", - зазначив Лавринович.

"І отже, вступивши в змову з суддями КС, вони вирішили зробити таким чином, щоб обидва ці закони перекреслити", - вважає віце-спікер.

За його словами, КС в даній ситуації вийшов "далеко поза межі своєї компетенції".

Лавринович наголосив, що всім суддям КС відомо, що КС "має оцінювати правові норми на відповідність Конституції, а не номери і дати, які проставляються в законі".

Віце-спікер додав, що закони ухвалюють депутати, а "номери і дати ставляться в канцелярії".

За словами Лавриновича, є два варіанти виходу із ситуації: "Перший варіант спокійний, мирний - ще раз повністю пройти всю процедуру, включаючи розгляд в комітетах, а також перше і друге читання, подолання вето".

"Інший варіант - екстремальний, і я не думаю, що поки що варто вдаватися до цього варіанту", - додав віце-спікер.

Лавринович зазначив, що цей варіант розвитку подій стосується "самого КС, зокрема, щодо того, як він може ухвалювати рішення, коли в нього є неконституційна чисельність".

"Тобто замість 18 суддів є 19 суддів, один з яких не допускається до розгляду справ (йдеться про Сюзанну Станнік)... Тут є над чим поміркувати, хоча зараз під час виборчої кампанії - це малоактуальний напрямок для роботи", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування