Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що Партія регіонів працює зараз на Тимошенко

П'ятниця, 18 вересня 2009, 12:23

Глава парламенту Володимир Литвин готовий до будь-якого переформатування парламенту, аби він працював.

Про це він сказав в інтерв'ю "Профілю".

На питання, чи є домовленості про розподіл влади після виборів між БЮТ і ПР, Литвин сказав: "Питання дуже важливе, але мені відповідати на нього не з руки".

"Тому що, крім усього іншого, контраргументом буде:"Він боїться не потрапити в розклад". Тому скажу так: домовленості можуть бути будь-якими, аби вони були прозорими і на виході працювали на благо народу, а не проти нього", - зазначив спікер.

"Ви знаєте, є вислів: "Краще жахливий кінець, ніж жах без кінця". Життя-одноденка підкошує фізичне здоров'я будь-якої людини. Про це треба говорити. Я за будь-яке переформатування Ради, був би рух, був би результат", - зазначив Литвин.

Він також не бачить виходу з ситуації з розпуском парламенту.

"Звичайно, можна піти шляхом радикального зламу. Усіх вигнати - президента, прем'єра і Верховну Раду. І перезавантажитися. Але це вже анархія. До того ж необхідна прозора і зрозуміла виборча система. А отримати її в нашій державі неможливо, тому що ніхто не хоче йти на обрання депутатів за мажоритарним принципом", - заявив спікер.

Коментуючи нинішню ситуацію в парламенті з прийняттям бюджету, спікер заявив, що перед цим потрібно заслухати уряд зі звітом за 2008 рік, "отримати достовірну інформацію про хід виконання бюджету за нинішній рік, прийняти до уваги плани Ради НБУ щодо грошово-кредитної політики на 2010 - та звіт про стан фінансів від керівництва Нацбанку".

"Це ні в якому разі не одномоментне схвалення точки зору Кабінету міністрів, викладеної в проекті бюджету, це серйозна робота. Схоже, вона мало кого хвилює. В уряду буде зручний привід говорити, що парламент не може прийняти бюджет", - заявив Литвин.

"Інакше йому б довелося пояснювати, як реалізовані раніше дані обіцянки. Зараз Партія регіонів працює на БЮТ в цьому питанні, як це не парадоксально звучить. І по суті справи країна дуже довго буде заручником такої ситуації", - зазначив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування