Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рух втрачає "багнети". Тарасюк збирається "підіграти" Тимошенко?

Вівторок, 22 вересня 2009, 15:54

Полтавська облорганізація Народного руху України заявила про вихід із партії і вступ у лави громадського руху "За Україну!".

Як пише "Комерсант-Україна", приводом для такого рішення стало зближення керівництва Руху з Блоком Юлії Тимошенко.

"Нинішня верхівка НРУ під керівництвом Бориса Тарасюка усіляко наполягає на зближенні з БЮТ, погляди якого цілковито різняться від програмних цілей та ідеологічних засад Руху", - йдеться в заяві прес-служби "За Україну!".

Голова полтавської обласної організації НРУ Олег Пустовгар заявив газеті, що на майбутніх виборах президента "За Україну!" буде підтримувати чинного главу держави Віктора Ющенка.

Реклама:

"У нас немає іншого кандидата, крім Ющенка, і ми не згодні з наміром Тарасюка йти в президенти", - сказав він.

За інформацією видання, за прикладом полтавської обласної організації найближчим часом вчинить низка інших обласних організацій НРУ.

Зокрема, за словами народного депутата Ярослава Кендзьора ("Наша Україна - Народна самооборона"), якого виключили з Руху, але який не втратив зв'язків із партією, конференції більшості районних партійних організацій Львівської області вже ухвалили рішення про підтримку кандидатури Ющенка на виборах президента.

ВІДЕО ДНЯ

"Я знаю, що івано-франківська, львівська, тернопільська обласні організації, більшість районних організацій Хмельницької області категорично проти висування в президенти Бориса Тарасюка", - сказав Кендзьор.

"Ми ж знаємо, що в грудні пан Тарасюк зніме свою кандидатуру і закличе "рухівців" підтримати Юлію Тимошенко", - заявив він.

Політрада НРУ після вивчення ситуації в полтавській облорганізації дійшла висновку, що Пустовгар "завдав шкоди авторитету партії".

Серед іншого політрада відзначила, що він порушив рішення центральної ради партії від 4 липня, яким було заборонено обговорювати формат участі НРУ в президентській кампанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування