Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко передали бюджетну пораду Ющенка

Четвер, 24 вересня 2009, 18:22

Кабінет міністрів повинен доопрацювати проект держбюджету-2010, щоб мати перспективи його ухвалення у Верховній Раді.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента – представник президента у ВР Ігор Попов, повідомляє УНІАН.

Він висловив переконання, що затверджений урядом і внесений до Верховної Ради проект держбюджету парламент не ухвалить.

"Вже висловили позиції усі політичні сили, і ми бачимо, що навіть у самому БЮТ серед депутатів, які є експертами у бюджетному процесі, є серйозна критика бюджету", - констатував Попов.

Він наголосив, що в такій ситуації необхідно не відкладати ухвалення держбюджету, а доопрацювати наявний проект і повторно внести його на розгляд парламенту.

На думку представника президента, буде добре, якщо в нинішніх політичних умовах держбюджет буде ухвалений хоча б у форматі базового документу для першого читання, не говорячи вже про його прийняття у цілому.

Говорячи про інші проблемні питання, які лежать в основі кризи парламентаризму в Україні, Попов відзначив недосконалість регламенту ВР, а також наявністю у складі парламенту багатьох депутатів-сумісників.

У зв’язку з цим Попов наголосив на необхідності затвердження регламенту ВР на рівні закону. "Якщо це буде закон, то можна сподіватися, що його порушуватимуть менше", - переконаний Попов.

Говорячи про депутатів-сумісників, представник президента зауважив, що вони є у складі кожної парламентської фракції.

"Як на мене, дуже легко вирахувати, де знаходиться трудова книжка народного депутата і де він перебуває на офіційній роботі", - сказав Попов, додавши, що у цьому питанні необхідно навести порядок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: