Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій хочуть переписати закон про імпічмент

Четвер, 24 вересня 2009, 18:55

У секретаріаті президента вважають за необхідне прийняття нового закону про тимчасові слідчі комісії парламенту.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Попов на брифінгу в четвер.

Він нагадав, що Конституційний Суд визнав неконституційним ухвалений парламентом закон про тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради, пославшись на процедурні порушення при прийнятті цього закону.

"Є певна ймовірність, що Верховна Рада захоче переголосувати той самий текст закону", - заявив Попов. При цьому він підкреслив, що "цього не можна і не потрібно робити".

За його словами, за півроку дії цього закону в парламенті працювали 13 слідчих комісій.

"У більшості з них ми не побачили офіційних звітів, затверджених комісіями і поданих на розгляд Верховної Ради", - підкреслив Попов.

"Навіщо, реально, працювали слідчі комісії? Вони діяли виключно як політичний інструмент для піару окремих політичних сил або для розправи з окремими політиками чи політичними опонентами", - заявив він.

Заступник глави секретаріату президента навів приклад, пов'язаний з розслідування інциденту з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком в аеропорту Франкфурта.

Він нагадав, що для розслідування цього інциденту в парламенті було створено дві комісії, які займалися тим, що "розслідували діяльність один одного та боролися між собою, однак, так і не вирішили цю проблему".

"Саме тому, звичайно ж, закон треба змінити... змінити, перш за все, з урахуванням практики його застосування", - сказав Попов.

Зокрема, за його словами, у нечисленних фракціях не вистачало депутатів для роботи в слідчі комісії, оскільки, відповідно до законодавства, один депутат не може працювати в декількох слідчих комісіях одночасно.

Таким чином, невеликим фракціям було складно заповнити склади слідчих комісій.

"Ми також спостерігали, що кожна п'ятниця (пленарних засідань парламенту) ставала днем політичних звинувачень", - додав Попов.

Як відомо, КС визнав неконституційним закон про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради, який реалізує механізм імпічменту президенту, у зв'язку з порушенням процедури набрання чинності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування