Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам не обов'язково засідати у залі Ради - БЮТівець

П'ятниця, 25 вересня 2009, 08:03

У БЮТ вважають, що Верховна Рада може проводити свої засідання за межами зали парламенту.

Про це заявив БЮТівець Остап Семерак в ефірі 5 каналу, коментуючи ситуацію з блокуванням регіоналами роботи Верховної Ради.

"Я думаю, що парламент має можливість працювати, оскільки йде блокування парламенту у сесійній залі. Але, згідно з Конституцією і регламентом, парламент може засідати не тільки у сесійній залі, і в історії України це було", - зазначив він.

"Насправді це дуже смішне блокування, коли десяток регіоналів протягом першої години сесійного робочого дня стоять біля трибуни. Це не є блокування, це імітація блокування", - вважає депутат.

"Це є і небажання спікера парламенту знаходити шляхи. Спікер Яценюк як раз втратив свою посаду, у тому числі, через те, що він не зміг знайти порозуміння у сесійній залі і домовити опозицію і коаліцію", - нагадав БЮТівець.

Семерак вважає, що як тільки спікер Володимир Литвин "почне демонструвати своє бажання виходити з блокування, певним чином це є силовий сценарій, все стане на своє місця".

Крім того, коментуючи заяву лідера фракції БЮТ Івана Кириленко про плани Партії регіонів довести Верховну Раду до розпуску, він заявив, що команду блокувати трибуну могло дати "бізнесове крило (Партії регіонів), яке займається газовим бізнесом і намагається впливати на партію всередині".

"Одне з крил партії регіонів – це бізнес, який керує політичним організмом. А коли бізнесовий підхід застосовується до політичного організму – це приводить до маразму, який відбувається з Партією регіонів", - зазначив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування