Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не розглядає себе президентом, рішення - пізніше

Четвер, 3 вересня 2009, 11:18

Рішення про те, хто буде кандидатом у президенти від Соцпартії, ухвалить з'їзд партії.

На цьому наголосив лідер соціалістів Олександр Мороз у програмі "Час політики" на УР-2, повідомляє прес-служба СПУ.

За його словами, у цьому питанні соціалісти визначаться на другому етапі з'їзду, що відбудеться "ближче до виборів - у жовтні".

Перший етап з'їзду СПУ відбудеться 12 вересня і буде присвячений підсумкам звітно-виборних конференцій, модернізації партії.

"Особисто я не розглядаю себе кандидатом у президенти, з низки причин. Досить сильна інерція громадської думки, уже визначилися фаворити кампанії-2010, не можна скидати з рахунків фальсифікації й підтасовки, які будуть головною складовою нинішніх президентських виборів", - сказав Мороз.

"Більше того, я певен: хто б не посів у 2010-м року президентське крісло, ситуація мало зміниться. Президент зараз не є ключовою фігурою в країні, у політикумі", - додав він.

"Реальні зміни в державному управлінні можуть принести тільки парламентські вибори, оскільки зміни до Конституції, які визначають модель управління, вносить саме ВР", - стверджує Мороз.

За його словами, Соцпартія ставить собі за мету пройти до парламенту.

"Для мене набагато принциповіші парламентські й місцеві вибори, завершення політичної реформи, створення європейської моделі управління. СПУ буде домагатися виборів за відкритими списками у ВР – це ініціатива, з якою ми виступаємо з 2002 року, і яка допоможе зробити ВР представницьким органом, а не клубом у якому засідають 400 мільйонерів, як зараз", - підкреслив Мороз.

В ефірі радіо "Промінь" він також запевнив, що СПУ не має наміру зливатися з будь-якою лівою силою: "Ми виступаємо за створення блоку лівих партій... Але це не означає "підтанцьовки" чи приєднання до Компартії, наприклад".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: