Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розказав про свою чергову мрію

Четвер, 3 вересня 2009, 21:25

Президент Віктор Ющенко виступає за прискорення інтеграції українського літакобудування у світову авіапромисловість.

Про це він заявив під час свого візиту на державне підприємство "АНТК ім. Антонова", повідомляє прес-служба президента.

Також Ющенко виступає за спрямування додатково отриманих коштів у централізованому порядку на закупівлю через державну лізингову компанію вітчизняних літаків.

"Це моя мрія – зробити цей проект. Починаючи з бюджету наступного року, знайти спосіб підтримки через центральний уряд, Укрексімбанк, лізингову вітчизняну компанію формування таких закупівель для внутрішніх потреб", – сказав він.

Також серед необхідних заходів реформування авіаційної галузі президент назвав убезпечення профільних підприємств від банкрутства, допомогу в оновленні їхніх виробничих фондів та активніше входження на нові ринки.

Крім того, глава держави ознайомився з роботою підприємства. Він зокрема оглянув зал складання та зал динамічних випробувань і натурного макетування літаків. В одному з цехів заводу Ющенко також оглянув літак АН-148.

На зустрічі з трудовим колективом підприємства він привітав робітників з Днем авіації, що святкувався минулої суботи.

"Авіаційна промисловість є тим рушієм, який штовхає суміжні галузі до технологічних проривів та винаходів у всіх сферах економіки", – зауважив президент.

Водночас він визнав – нині галузь переживає нелегкі часи, зокрема у 2002-2008 роках були проблеми із фінансуванням Держпрограми розвитку авіапромисловості – це призвело до значного скорочення виробництва літаків, зриву міжнародних контрактів, утворення значної заборгованості підприємств.

"По суті, ми стояли на межі втрати статусу країни, що має замкнений цикл виготовлення літаків", – констатував Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: