Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" принесли два варіанти своєї вимоги

Четвер, 3 вересня 2009, 23:14

У Верховній Раді представниками Партії регіонів зареєстровані два законопроекти про підвищення соціальних стандартів.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Згідно з документом регіонала Олександра Пеклушенка, прожитковий мінімум з 1 вересня 2009 встановлюється у розмірі 1635 гривень, а мінімальна зарплата складатиме з 1 вересня - 1500 гривень, з 1 грудня - 1750 гривень на місяць.

Водночас, згідно з проектом Михайла Папієва, прожитковий мінімум з 1 вересня 2009 має складати 848 гривень, а з 1 жовтня - 897 гривень. Мінімальна зарплата, згідно з документом, з 1 вересня має складати 825 гривень, а з 1 жовтня – 865 гривні та з 1 грудня - 900 гривень на місяць.

У свою чергу, спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу заявив: "Я отримав від Партії регіонів два законопроекти щодо підвищення мінімальної зарплати...То які це змагання йдуть між ними, але розрахунку жодного немає".

"Якщо мова йде про прийняття закону про підвищення мінімальної зарплати – я за. Але ж не можна поступати таким чином. Ми просто декларуємо цифру, але не вказуємо за рахунок чого, з яких джерел будуть виплати на мінімальну зарплату", - зазначив він.

"Давайте сядемо, посадимо уряд, представників опозиції, коаліції, чорта, диявола, кого завгодно і скажемо – от є реальне джерело, от розрахунки", - наголосив Литвин.

Як відомо, Партія регіонів заблокувала трибуну парламенту після невдалого голосування за законопроект про підвищення соцстандартів, ухвалення якого вони вимагають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: