Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дорікнув Тимошенко за бюджетний провал

Четвер, 3 вересня 2009, 23:49

Під час кризи держава зобов’язана зробити все для покращення умов ведення бізнесу.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками українського бізнесу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я спонукаю і уряд, і парламент саме в цей час кризи приймати ті рішення, яких чекає український бізнес, українська економіка", – заявив він.

Серед ключових проблем для ведення бізнесу, на думку президента, залишається надмірна кількість контролюючих органів.

"Соромно говорити, що в нашій країні сьогодні 85 контролюючих органів... оце вся антологія національної корупції", – зазначив Ющенко. Він підкреслив, що неможливо створити "еластичну національну економіку" за такої кількості контролюючих органів.

Президент також висловив незадоволення реформуванням дозвільної та регуляторної системи: "Темпи реформування дозвільної політики – вони зашкалюють за низьку планку. Це десятки перепон в організації бізнесу – особливо малого і середнього".

Ющенко наголосив, що незважаючи на всі запевняння уряду щодо підтримки підприємництва, є фактичний перехід до ручного управління навіть в адмініструванні податків і зборів.

"Своїми останніми рішеннями уряд запровадив нові умови адміністрування податку на додану вартість, які не лише не відповідають чинному законодавству, а й значно ускладнюють для підприємців сплату цього податку", - зазначається у повідомленні.

"Адміністрування, яке ми маємо по податку на додану вартість, привело до майже 15 млрд. гривень невідкомпенсованого ПДВ. Це найбільший показник за історію українського підприємництва за 18 років", – сказав Ющенко.

"Очевидно, це свідчення неправильної конструкції бюджету, провальної бюджетної політики, слабкого бюджетного розпису, непродуманої макроекономіки", – вважає президент.

Він підкреслив, що національна економіка – це зона відповідальності уряду, але "ми не байдужі до цього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування