Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть, щоб Ющенко не ковтав образу

Понеділок, 7 вересня 2009, 10:38

У Партії регіонів вимагають адекватної реакції президента України на недружній жест президента Польщі Лєха Качинського.

Про це йдеться в коментарі депутата Ганни Герман.

Герман нагадує, що президент Качинський відмовився разом з президентом Ющенком брати участь у церемонії урочистої передачі українцям Народного дому в Перемишлі.

"Народний дім був збудований українцями в минулому столітті. І 20 років, як пише "Газета виборча", тривала полеміка, чи віддавати цей осередок українській громаді, чи ні. Нарешті рішення прийнято – місцева рада дала „добро” передати Народний дім українцям", - нагадала депутат.

"Цього тижня президент Ющенко повинен був брати участь в урочистій церемонії. Сподівалися, що в урочистостях братимуть участь президенти обох держав. Однак надійшла інформація, що президент Качинський не поїде до Перемишля, а посилає туди голову свого секретаріату Владислава Стасяка (відповідник Віри Ульянченко)", - зазначила Герман.

За її словами, такий жест збоку президента Качинського неприязний не тільки стосовно найвищого представника України, а й "до нас усіх, як до держави і як до народу".

"Добре було б, якби польська сторона пояснила свою позицію, а українська – теж адекватно відреагувала", - заявила депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування