Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що вибори не перенесуть

Понеділок, 7 вересня 2009, 20:18

Дата президентських виборів змінена не буде.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі програми Шустер Live.

Водночас він вважає, що "є велика небезпека і загроза, якщо в Україні процесу будуть розвиватися неконтрольовано, а економічна ситуація просто жахлива, то для людей і для країни президентські вибори не будуть мати першорядне значення".

Коментуючи питання про можливість звернення президента Віктора Ющенка до Конституційного Суду щодо скасування конституційної реформи 2004 року і, таким чином, чергові вибори президента відбудуться у жовтні наступного року, Литвин сказав: "КС – це теж люди".

"Судді КС не ризикнуть у процесі передвиборчої кампанії, навіть якщо буде подання президента, приймати рішення, оскільки їм теж доведеться взяти на себе відповідальність за остаточну дезорганізацію процесів в Україні", - вважає він.

Також спікер ще раз наголосив, що поки Верховна Рада буде заблокована, він не підпише нову редакцію закону про вибори президента та зміни до держбюджету у частині фінансування Євро-2012.

"Якщо ми стоїмо на тій точці зору, що спікер має виконувати ті конституційні приписи, які перед ним стоять, то це означає, що вся ВР має виконувати своє призначення", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування