Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Другу світову війну розпочали Сталін і Гітлер

Вівторок, 8 вересня 2009, 15:28

Президент Віктор Ющенко вважає, що відсутність посла Росії в Україні є ознакою замороження відносин.

Про це він сказав в інтерв’ю Rzeczpospolita, повідомляє прес-служба президента.

"Ненадіслання посла означає замороження відносин. Ми хочемо доброї співпраці з Росією, ми проти пересварення українців з росіянами. А Росія, безперечно, має вплив на нашу політику, але, як показали останні вибори, щоразу менш вирішальний", - сказав Ющенко.

Коментуючи висловлювання представника НАТО, що "Альянс не буде військово підтримувати Україну", Ющенко зазначив:

"Ми не хочемо військової підтримки. Натомість, ми прагнемо ввійти до пан’європейської системи колективної безпеки, а такою системою є НАТО. Альтернативи немає. Жодна велика держава не має наміру самостійно дбати про свою безпеку, ані Франція, ані Німеччина".

Коментуючи публікації у російські ЗМІ, в яких співвинуватцями початку ІІ світової війни називалися польські політики та українські націоналісти, президент сказав:

"Другу світову війну в Європі викликали два режими, які хотіли поділити між собою наш континент: комуністичний і нацистський, Сталін і Гітлер. І це їхня співпраця підпалила запал, призводячи до 1 і 17 вересня".

"Безперечно, у війні брали участь не лише Німеччина і СРСР, але це не міняє суті справи, що велике зіткнення у Європі спричинили брунатні з червоними. Як це відбувається, що одна з країн, які викликали війну — Німеччина — так добре функціонує в Європейському Союзі? Так діється тому, що вона винесла урок з історії, зрозуміла свою провину і просила пробачення", - додав він.

Говорячи про звинувачення на адресу Організації українських націоналістів, Ющенко зазначив, що в такому разі варто запитати, чому всі лідери ОУН "сиділи в німецьких концентраційних таборах, якщо були союзниками Гітлера".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування