Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин визнав, що тільки лякав депутатів

Середа, 9 вересня 2009, 20:31

Нова редакція закону про вибори президента буде опублікована в газеті "Голос України" 10 вересня.

Про це повідомив спікер Володимир Литвин в ефірі Національної радіокомпанії в середу ввечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, він підписав розпорядження про оприлюднення цього закону у вівторок, 8 вересня, близько 20.00. О 21.00 закон був оприлюднений на сайті Верховної Ради, таким чином, підкреслив він, "фактично оприлюднений".

"У четвер цей закон буде опублікований в газеті "Голос України". Таким чином, з вівторка він фактично вступив в силу", - заявив Литвин.

Спікер підкреслив, що насамперед цей закон "потрібен Партії регіонів, бо вони вже вважають себе переможцями", повідомляє УНІАН.

За його словами, він раніше заявляв, що не буде підписувати цей закон, щоб таким чином "змусити депутатів одуматися" (не блокувати роботу Верховної Ради).

Литвин нагадав, що згідно з Конституцією, якщо після подолання вето президент не підписує закон, тоді спікер зобов'язаний це зробити.

Він підкреслив, що підписав закон у зв'язку з тим, що непідписання його могло б слугувати підставою для судових процесів у ході виборчої кампанії.

"Я не хочу, і буду робити все, щоб не було підстав звинувачувати мене в тому, що я зірвав виборчий процес", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування