Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина допоможе Україні з Євро

Понеділок, 12 жовтня 2009, 17:14

Німеччина планує надати Україні технічну допомогу для підготовки до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012.

Про це повідомила журналістам на прес-конференції посол України в Німеччині Наталя Зарудна.

"Активно продовжується співробітництво з підготовки можливої угоди про надання технічної допомоги Україні на підготовку Євро-2012. Перша група експертів по конкретному відпрацьовуванню пропозицій приїде в Україну буквально днями", - відзначила Зарудна.

Уточнюючи , яку саме технічну допомогу може надати Німеччина, Зарудна сказала, що в першу чергу йдеться про програму підготовки фахівців.

"Наприклад, зараз є вже досить активні контакти по обміну досвідом між Німеччиною, що проводила чемпіонат світу в 2006 році, з польськими й українськими фахівцями в сфері надзвичайних ситуацій. 5-6 числа пройшли такі консультації в Берліні. Також ми сподіваємося, що ці гроші будуть спрямовані... на різні програми підготовки фахівців для обслуговування гостей чемпіонату", - сказала вона.

Зарудна підкреслила, що Німеччина є одним з найбільш щедрих донорів України в питаннях технічної допомоги - зокрема, у питаннях реформування енергетичного сектора України за стандартами ЄС. "Загальна допомога на цей рік визначена в рамках приблизно 55 млн. євро", - сказала Зарудна.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: