Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не боїться зриву виборів. До першого туру

Понеділок, 12 жовтня 2009, 17:21

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не вбачає наразі загрози зриву президентських виборів.

"Я не бачу на сьогодні загрози зриву президентських виборів", - сказав Литвин на прес-конференції у понеділок у Чернігові, повідомляє прес-служба ВР.

Разом з тим, керівник парламенту не виключив можливості виникнення такої загрози після першого туру виборів.

"Коли не будуть реалізовані ті чи інші сценарії, почнеться боротьба. Цілком очевидним є той факт, що деякі впливові політики і політичні сили зацікавлені у тому, щоб вибори не відбулися", - зазначив він.

Литвин також наголосив, що необхідно дочекатися рішення Конституційного Суду, який у закритому режимі розглядає питання про закон щодо внесення змін до законодавства про вибори президента, висловивши думку, що Суд "має підстави визнати ряд положень закону неконституційними".

При цьому Литвин заявив, що для нього головне – аби "вибори були легітимними і щоб у нас був обраний легітимний глава держави".

"Відсутність легітимності призводить до того, що президенту доведеться намагатися стверджуватися за рахунок того, що він буде накидати на всю країну своє бачення з того чи іншого питання", - заявив спікер.

"Або можливо інше – тотальне загравання з людьми, тоді як нам сьогодні як ніколи потрібна розмова", - сказав він.

За словами Литвина, "необхідно схаменутися і зрозуміти, що країна у величезній небезпеці, що ми маємо формальний суверенітет, який не підкріплений ані політичною консолідацією, ані економічною основою, і завтра таку розмову буде вести надзвичайно складніше".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: