Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧФ Росії знову бунтує, що йому не дозволяють катати ракети по Криму

Середа, 14 жовтня 2009, 11:07

Командування Чорноморського флоту Росії обурене відновленням перевірок автотранспорту, що належить флоту, співробітниками ДАІ Севастополя.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті ЧФ Росії.

У ЧФ РФ стверджують, що 13 жовтня співробітники ДАІ Севастополя за участю представників СБУ перевіряли "всі види військового автомобільного транспорту, в тому числі санітарні машини, в яких слідували для лікування в госпіталь військовослужбовці ЧФ".

"При здійсненні перевірок співробітники ДАІ Севастополя не пред'являли водіям... жодних претензій щодо порушень правил дорожнього руху, а без пояснення причин передавали їхні документи співробітникам СБУ, повноваження яких так само не роз'яснювалися", - йдеться в заяві.

Ці дії, за словами представників ЧФ, супроводжувалися складанням співробітниками СБУ актів про порушення порядку пересування автотранспорту ЧФ по території України.

"Служба інформації і громадських зв'язків Чорноморського флоту уповноважена заявити, що командування ЧФ РФ висловлює свою стурбованість тим, що відбувається", - йдеться в заяві.

Командування ЧФ "не може не насторожувати прагнення співробітників СБУ довільно тлумачити пункт 5 статті 15 угоди про статус ЧФ, згідно з яким узгодженню з органами влади України підлягають тільки пересування військових формувань (з'єднань і частин флоту)".

"Пересування одиночного автотранспорту флоту, з дотриманням правил дорожнього руху, не підпадають під дію цієї статті", - заявляють вони.

"Командування Чорноморського флоту з урахуванням зазначених фактів в черговий раз розглядає дані випадки як неповагу статусу військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації і як недружній крок, спрямований на погіршення російсько-українських відносин", - йдеться в заяві.

Про ці події зроблено доповідь головнокомандувачу Військово-морським флотом РФ і поінформовані Генконсульство РФ в Сімферополі, посольство Російської Федерації в Україні та Міністерство закордонних справ Росії.

Як відомо, у серпні ДАІ Севастополя неодноразово фіксувала переміщення по півострову крилатих ракет кораблями ЧФ РФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування