Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко полетів "торувати шлях" до короля

Четвер, 15 жовтня 2009, 09:13

Президент Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною відбув з офіційним візитом до Бельгії.

Він здійснить перший в історії україно-бельгійських відносин офіційний візит президента України до Бельгії, повідомляє прес-служба глави держави.

У четвер, 15 жовтня, Ющенко проведе зустрічі з королем бельгійців Альбертом II, головою Європейської Комісії Жозе Баррозу та новообраним головою Європейського парламенту Єжи Бузеком.

Цього ж дня він відвідає місто Антверпен, де матиме зустріч з керівництвом мерії міста.

Після цього президент України візьме участь у церемонії відкриття меморіальної дошки на честь Надзвичайної дипломатичної місії України у Бельгії та Нідерландах (1919 – 1923 рр.).

У перший день візиту у Федеральному парламенті Королівства Бельгія відбудуться зустрічі Ющенка з головою Сенату Арманом де Деккером та головою Палати представників Патріком Дювалем.

У п’ятницю, 16 жовтня, президент України візьме участь у робочому сніданку з представниками ділових кіл Бельгії.

Цього ж дня відбудеться його зустріч із прем'єр-міністром Бельгії Германом ван Ромпеєм у форматі віч-на-віч та українсько-бельгійські переговори під їхнім головуванням.

У п’ятницю Ющенко також дасть інтерв’ю групі бельгійських ЗМІ.

До складу української делегації на час цього візиту увійшли: міністр закордонних справ Петро Порошенко, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж та представник України при Європейських співтовариствах Андрій Веселовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: