Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Я клянуся, що робитиму все, щоб винних у зґвалтуванні покарали

Вівторок, 20 жовтня 2009, 17:35

Свідчення зґвалтованих дітей у результаті тесту на поліграфі не є доказом у цій справі.

Про це з трибуни парламенту під час доповіді у справі про розбещення дітей заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Поліграф має велику легенду, але свідчення поліграфа не є речами, які призводять до звинувачення. Це консультативні, дорадчі матеріали, які бере до уваги слідство у ході розслідування", - сказав він.

Луценко також зазначив, що тест на детекторі брехні постраждалі діти провели "без міліції".

"Ми його взяли як дорадчий консультативний матеріал. Я не впевнений, що слідство прийме рішення про проходження поліграфа, але цього і не виключаю", - сказав він.

На питання, чому МВС не хоче віддати цю справу на розслідування Генпрокуратури, Луценко відповів:

"Не ми вирішуємо, хто веде справу. Вирішує Генпрокуратура. Наразі ми ведемо справу по своїй підслідності. Бо відповідна стаття про розбещення неповнолітніх, в якій висунуто звинувачення виключно проти батька дітей, є міліцейською підслідністю".

"У разі підтвердження свідчень дітей іншими доказами, у разі, якщо такими насильниками виявляться народні депутати, очевидно, Генпрокуратура прийме правильне рішення", - додав він.

"Як батько дітей, я перед Богом клянуся, що буду робити все, щоб ті, хто винен, відповів за всіма вимогами українського законодавства", - заявив Луценко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування