Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко передав умови свого підпису під законом про вибори

Середа, 21 жовтня 2009, 13:30

Президент Віктор Ющенко підпише зміни в закон про вибори президента, у випадку якщо будуть враховані всі зауваження КС, висловлені до цього документа.

Про це журналістам у середу сказав заступник глави секретаріату президента, представник президента в парламенті Ігор Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усе залежить від того, що буде написано в проекті змін до закону про вибори президента", - зазначив Попов.

"Якщо будуть тільки чітко враховані рекомендації КС на заміну нормам, що не відповідають Конституції, будуть внесені норми, що відповідають Конституції, президент оперативно це підпише", - запевнив він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, якщо депутати внесуть інші зміни в цей закон, що не відповідатимуть Конституції, Попов підкреслив, що в такому випадку президент не буде підписувати цей закон і скористається правом вето.

Водночас він зауважив, що вже почалася виборча кампанія і необхідно виконувати рішення КС.

Попов також підкреслив, що в президента значно більше зауважень до даного закону, ніж він висловив.

У той же час, не всі зауваження і не всі норми даного закону, ухваленого парламентом, можна було оскаржити в суді. Оскільки деякі з них не суперечать Конституції.

"У закону є ще деякі недоліки. Однак з ними ми вже будемо боротися по ходу виборчої кампанії", - сказав Попов, додавши, що всі ці дії будуть спрямовані на те, щоб проводити чесну виборчу кампанію.

Говорячи про те, наскільки швидко депутати повинні доробити законопроект, з урахуванням рішення КС, Попов підкреслив, що те, що деякі положення даного закону, прийнятого парламентом, суперечили Конституції, визнавали навіть деякі депутати.

"Саме тому реальні зміни до цього закону повинні були бути готові ще на вчора", - сказав представник президента.

На думку Попова, відразу ж після оголошення рішення КС по даному закону, необхідно було б реєструвати новий законопроект, що пропонує внести відповідні зміни в закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування