Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров розповів МВФ, що вони фінансують Тимошенко

Середа, 21 жовтня 2009, 17:54

Партія регіонів сприймає кредитування МВФ як фінансування Юлії Тимошенко як кандидата в президенти.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Микола Азаров на зустрічі з місією МВФ, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу депутата.

"Ми повинні констатувати, що програма співробітництва з МВФ виявилася неефективною, і в цій ситуації не залишається нічого іншого, як вважати допомогу МВФ політично мотивованою, фінансуванням одного з кандидатів у президенти", - заявив депутат.

Азаров зазначив, що економіка України досягла дна, але відштовхнутися їй перешкодять величезні борги, повішені на державу урядом Юлії Тимошенко.

За його словами, умови, на яких надавався кредит МВФ, не виконуються: проблеми платіжного балансу, банківської системи не вирішуються, ситуація консервується в найгіршому варіанті.

"Дуже шкода, що фонд не дослухався до наших попереджень. Україну втягнули в дуже серйозну боргову авантюру: за рік держава позичила вдвічі більше, ніж за всі попередні роки в цілому", - сказав депутат.

За його словами, в умовах втрати 18% валового внутрішнього продукту і значного падіння курсу гривні продовження запозичень шкідливе.

Азаров, зокрема, вважає незаконною і необґрунтованою видачу держгарантій на 50 млрд. грн., прогнозуючи, що їхні одержувачі не повернуть кредити, і борг ляже на платників податків.

"Україна може впоратися з проблемами і без кредиту МВФ, ресурсу в країні достатньо, якщо навести порядок у державних фінансах", - заявив депутат.

За інформацією прес-служби, зустріч відбулася з ініціативи кредиторів, у ній брали участь заступник директора Євродепартаменту МВФ Пол Томсон, керівник місії МВФ Джейла Пазарбазіолу і постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.

Восени 2008 року МВФ прийняв рішення про виділення Україні кредиту stand-by у розмірі близько 17 млрд. дол.

За минулий час Україна вже одержала три транші на загальну суму майже 11 млрд. дол.

Четвертий транш у розмірі 3,8 млрд. дол. заплановано на листопад, однак ряд експертів висловлювали сумніви в його виділенні через порушення Києвом низки зобов'язань, узятих у рамках співробітництва з фондом.

Україна, зокрема, з 1 вересня повинна була підвищити ціни на газ для населення на 20%, а з 1 жовтня - і для теплокомуненерго, однак цього не сталося.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування