Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин підтвердив "замах" на Мартиненка, але не бачить нової коаліції

Субота, 24 жовтня 2009, 14:08

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив наявність 38 підписів членів фракції НУ-НС за відставку лідера фракції Миколи Мартиненка.

"Це не чутки, а реальність", - сказав Литвин на запитання журналістів на прес-конференції в Луцьку.

За словами спікера, ці підписи вже зареєстровані, але "допокищо на стіл голові Верховної Ради ці документи не покладені".

Литвин зазначив, що йому невідомо, чиї це підписи, і в якому вигляді існує цей документ. Але підтвердив те, що 38 підписів за зняття лідера існують.

Разом з тим, цей факт, за словами спікера, "не є визначною подією". За його оцінкою, це питання знаходиться у третьому десятку пріоритетів.

Литвин переконаний, що жодних серйозних наслідків рішення про зміну керівництва фракції НУ-НС мати не буде.

"Швидше за все, це прояв з’ясування стосунків всередині цього парламентського об’єднання, в якому є багато груп та центрів впливу", - підкреслив спікер.

При цьому Литвин додав, що для нього "головним є те, щоб депутати прогнозовано брали участь у засіданнях парламенту і голосували за ті рішення, які потрібні Україні та її народу".

Спікер зауважив, що далекий від думки про те, що сьогодні хтось буде серйозно проводити роботу, аби формально розвалити коаліцію, бо тоді, за його словами, потрібно буде дати відповідь на запитання, а що далі.

"Я не бачу потенціалу для утворення нової коаліції. Стане гірше, від цього програють усі, в тому числі ті, хто докладає до цього зусиль. Треба просто працювати, намагатись утримувати Верховну Раду у робочому стані", - заявив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...