Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав стратегію. Головне - лишитися сам на сам із Януковичем

Середа, 28 жовтня 2009, 08:41

Передвиборна програма Віктора Ющенка називатиметься "Вільна, справедлива і сильна Україна".

Про це сказав директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті Юрій Рубан на закритій штабній нараді в Українському домі у вівторок, після подачі Ющенком документів до ЦВК, пише "Комерсант-Україна".

На цій нараді представники керівництва кампанії Ющенка виклали довіреним особам кандидата деталі стратегії штабу, що говорити на зустрічах із виборцями.

Рубан повідомив, що штабні технологи вирішили не згадувати в передвиборній програмі про досягнення Ющенка на посаді президента. "Про це повинні розповідати ви, агітатори, так вийде переконливіше", - сказав він присутнім.

У цьому документі згадується про конституційну реформу, "тези якої дуже добре сприймаються громадянами і тягнуть догори рейтинг Ющенка", зазначив Рубан.

Головною ж тезою і в програмі кандидата, і в роботі агітаторів має стати протиставлення Віктора Ющенка, який веде країну до демократії, і його основних конкурентів, які в цьому йому заважають, підкреслив він.

"Ми будемо розповідати про причини, з яких Верховна Рада не ухвалювала той чи інший закон. Ми маємо роз'яснити, що саме ці політичні сили (БЮТ і Партія регіонів) несуть відповідальність за безлад, який відбувається в країні", - сказав директор Національного інституту стратегічних досліджень.

На запитання про низький рейтинг Ющенка, Рубан заявив: "Усі посилаються на результати опитування Центру ім. Разумкова, де в Ющенка 5%. Зараз ситуація покращилася, ви сміливо можете говорити про 8%".

"А коли виборець побачить сьогоднішні (27 жовтня) кадри з ЦВК і зрозуміє, що Ющенко дійсно іде в президенти, можна буде додати до цієї цифри ще 3-4%", - упевнено додав Рубан.

"Але після цього почнеться найважче – бій Ющенка, Тимошенко і Яценюка на одному електоральному полі. Зараз в Арсенія Петровича в силу специфіки його виборчої кампанії рейтинг дійсно просідає. А ось із Тимошенко є проблема. Вона зміщується вбік патріотизму, і це важливо, бо поки на цьому полі у Віктора Андрійовича немає конкурентів", - сказав він.

За словами Рубана, головне завдання штабу – вивести Ющенка у другий тур із Віктором Януковичем.

А представник президента в ЦВК і КС Марина Ставнійчук визнала, що досягти задуманого буде непросто.

"Ми вже бачимо, що команди основних конкурентів будуть поводитися дуже агресивно, і ця діяльність уже почалася. Подаються позови в адмінсуди з вимогою заборонити Віктору Ющенку брати участь у президентських виборах", - сказала вона.

"Я не сумніваюся, що суди займуть законну позицію. Але це – показник, що кандидати, яких я називаю навіть не технічними, а сантехнічними, будуть використовувати чорні технології проти Віктора Ющенка", - заявила Ставнійчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування