Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко не змогла без президентських виборів

Субота, 31 жовтня 2009, 14:21

Прогресивна соціалістична партія висунула кандидатуру свого лідера Наталі Вітренко на посаду президента.

Таке рішення було прийнято в суботу в Києві в ході 23-го позачергового з'їзду ПСПУ.

Рішення було прийнято одноголосно - 234 делегати проголосували за і затвердили передвиборну програму.

У програмі Вітренко йдеться про те, що у випадку її обрання президентом, вона має намір відстоювати вихід України з МВФ і Світової організації торгівлі.

Вітренко також має намір замінити економічну модель на інноваційну, соціалістичну.

Крім того, у програмі заявлено про намір Вітренко, у ролі президента, працювати над створенням нового міждержавного союзу Україна-Білорусь-Росія а також створити єдиний економічний простір з Росією, Білорусією і Казахстаном.

Вітренко також обіцяє змінити податкову систему, провести реформу банків, здійснити націоналізацію енергетичного ринку і стратегічних підприємств, відновити планування в економіці, реалізувати державні програми з розвитку науки й освіти, енергетичної безпеки, розвитку агропромислового комплексу.

Як кандидат у президенти, Вітренко обіцяє не допустити продажу землі, підтримати малий і середній бізнес. Крім того, кандидат обіцяє надати право безстроково базуватися в Криму (у Севастополі) Чорноморському флоту РФ.

Крім того, у передвиборній програмі Вітренко обіцяє забезпечити прийняття нової Конституції, у якій буде запропоновано перейти Україні до федерального укладу, забезпечити повновладдя Рад, як влади трудящих, загальнонародну власність на землю і природні ресурси.

У новій Конституції лідер ПСПУ також пропонує встановити ліквідацію інституту недоторканності і надати право громадянам України відкликати депутатів.

Також у новій Конституції Вітренко запропонує надати російській мові статус другої державної, установити подвійне громадянство і позаблоковий статус України.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування