Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Севастополі почалася "тарифна війна"

Неділя, 4 жовтня 2009, 15:42

Відповідальність за критичну ситуацію на підприємствах ЖКГ Севастополя лежить на міськадміністрації.

Про це заявив голова Севастопольської міськради Валерій Саратов в ефірі Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії.

"Таку ситуацію у місті створила своїми діями команда Куніцина (голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин) своїм наказом, і сьогодні міськрада і севастопольці мають право вимагати від них забезпечити опалювальний сезон", - сказав голова міськради.

Поставивши під загрозу опалювальний сезон, адміністрація, за словами керівника, вирішила за допомогою депутатів підвищити тарифи, але отримала відмову, тому що "при існуючому складі адміністрації міськрада не може відповідати за роботу комунальних підприємств".

Крім того, міськрада вважає, що в умовах кризи "підвищувати тарифи недоцільно, потрібно шукати інші шляхи вирішення проблеми".

За словами Саратова, Куніцин підписав наказ по лінії цивільної оборони про функціонування підприємств ЖКГ у режимі надзвичайної ситуації та підвищив тарифи у три рази.

"Ці тарифи ставлять місто на одне з перших місць серед усіх регіонів за діючими тарифами", - заявив він.

Тому голова міськради закликав севастопольців платити за тарифами, ухваленими рішеннями сесії міськради у 2006 і 2007 роках, тобто за тими, які були до наказу про їх підвищення.

"Всі інші рішення щодо тарифів, ухвалені головою адміністрації Сергієм Куніциним, є незаконними та будуть оскаржені у суді", - наголосив Саратов.

21 вересня Куніцин своїм наказом, як начальник Цивільної оборони Севастополя, підвищив тарифи на всі види послуг для населення в середньому у два рази, вважаючи це вимушеною мірою, щоб забезпечити нормальну роботу ЖКГ у зимовий період.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...