Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук узявся за суддю. Чи то через ОПЗ, чи то через вибори

Вівторок, 6 жовтня 2009, 10:16

Член Вищої ради юстиції Віктор Медведчук проводить перевірку дій глави окружного адміністративного суду Києва Олега Бачуна.

У результаті перевірки, можливе звільнення судді, пише у вівторок газета Комерсант-Україна.

Минулого тижня Медведчук одержав доручення від глави ВСЮ Лідії Ізовітової провести перевірку порушень Бачуном.

Як розповіла Ізовітова, із проханням перевірити діяльність судді Бачуна до пана Медведчуку звернулася одна з антирейдерських громадських організацій, а "за сформованою у ВСЮ практикою звернення, спрямовані її членам, ними ж і перевіряються".

Приводом для цього послужила низка рішень, прийнятих Бачуном і згодом скасованих апеляційними і касаційними інстанціями.

"За результатами перевірки буде прийнято одне з двох можливих рішень: або ж буде визнано, що Бачун діяв у рамках законодавства, або ж – пропозиція про звільнення за порушення присяги", - сказала Ізовітова.

Незважаючи на те, що перевірка інформації, спрямованої у ВСЮ, поки не завершена, за словами співрозмовника, близького до центра "Правова держава", який очолює Медведчук, за її результатами буде обраний саме другий варіант і підготовлено пропозицію про звільнення Олега Бачуна.

У комітеті з питань правосуддя претензіями на адресу судді Бачуна були здивовані.

"Я знаю Бачуна, він дуже грамотний для того, щоб припуститися настільки серйозної помилки, за яку можна було б порушувати питання про його звільнення, – сказав перший заступник глави комітету Юрій Кармазін.

"Інша справа, що його намагалися тримати на растяжці: з одного боку – Ющенко, з іншого боку – Янукович, із третього – уряд. Так що політично йому, звичайно, непросто устояти", - додав він.

Особливість ОАС Києва полягає в тому, що під час виборчої кампанії саме він стає головним судом, що вирішує практично усі суперечки, що виникають у ході виборчого процесу.

За словами обізнаних співрозмовників, претензії на адресу Бачуна пов'язані зовсім не з виборчою кампанією, що наближається, а з недавніми рішеннями ОАС Києва, що зірвали приватизацію Одеського припортового заводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...